ugorschina-stvorit-antikoruptsiynu-agentsiyu-schob-rozblokuvati-groshovi-fondi-yes

Угорщина створить антикорупційну агенцію, щоб розблокувати грошові фонди ЄС

 • 140760 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Уряд Угорщини пообіцяв створити власне агентство боротьби з корупцією, щоб розблокувати мільярди з фінансування Європейського Союзу, яке блок утримав через проблеми з верховенством закону та хабарництва. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Прем'єр-міністр Віктор Орбан підписав указ, який засновує «незалежний орган для запобігання, виявлення та виправлення незаконних дій та порушень» щодо поводження з коштами ЄС.

Агентству буде доручено втрутитися, коли він визнає, що національна влада не вжила достатніх заходів для запобігання або розслідування випадків шахрайства, корупції, конфлікту інтересів та інших порушень згідно з указом.

Нове антикорупційне агентство розпочне роботу 21 листопада, а до 1 грудня буде створено окрему цільову групу боротьби з корупцією, що складається з представників як урядових, так і неурядових організацій.

У 2021 році уряд Угорщини відмовився від вступу до Європейської прокуратури — незалежного органу ЄС, якому доручено боротися зі злочинами, які торкаються фінансових інтересів блоку, — стверджуючи, що приєднання буде рівносильним втраті національного суверенітету.

Доповнення

Цей крок став поступкою націоналістичного уряду Угорщини виконавчій владі ЄС, яка має вирішити цього місяця, чи схвалити заявку Угорщини на мільярдні фонди відновлення, призначені для допомоги європейським економікам, які постраждали від пандемії COVID-19.

Угорщина в останні кілька років піддається дедалі більшій критиці за відхід від демократичних норм за допомогою такої політики, як надмірний контроль над судовою системою, задушення свободи ЗМІ та відмова у правах ЛГБТ.

Проте, враховуючи стрімке зростання інфляції та цін на енергоносії, а також історичний мінімум форинту по відношенню до євро та долара, уряд Орбана потребує майже 6 мільярдів євро з фондів відновлення, щоб уберегти економіку від рецесії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Рада безпеки ООН збереться у середу на засідання щодо України

     • 141676 переглядiв