ugorschina-vimagaye-znyati-sanktsiyi-z-trokh-rosiyskikh-oligarkhiv

Угорщина вимагає зняти санкції з трьох російських олігархів

 • 383492 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Угорщина вимагає зняти санкції з трьох російських олігархів, а саме – викреслити зі списку тих, на кого діє заборона видачу віз та активи яких заморожені. Про це УНН повідомляє з посиланням на Радіо Свобода.

Деталі

Повідомляється, що йдеться про обмеження, накладені на понад тисячу людей з початку російського військового вторгнення в Україну наприкінці лютого.

Як стало відомо Радіо Свобода від кількох дипломатичних джерел, знайомих із ситуацією, Будапешт наполягає на видаленні з списку санкцій Алішера Усманова, Петра Авена та Віктора Рашнікова.

Цитата

“До 15 вересня в ЄС має бути прийняте рішення щодо санкцій проти Москви на подальші пів року. У середу на цьому тижні питання обговорюватимуть посли країн-членів європейського блоку”, – зазначає видання.

На даний момент у списку санкцій, рішення за яким можуть бути прийняті тільки за згодою всіх держав ЄС, прізвища 1217 осіб, а також 108 юридичних осіб.

Алішер Усманов і Петро Авен перебувають під європейськими санкціями з кінця лютого, коли офіційний журнал ЄС назвав першого "прокремлівським олігархом, який має особливо тісні зв'язки з російським президентом володимиром путіним".

Зазначалося, що Усманов – один із тих, хто користується особливим ставленням путіна і вирішує його ділові проблеми.
Авен також був названий близьким до кремля та одним із приблизно 50 багатих російських бізнесменів, які регулярно зустрічаються з путіним.

"Він не діє незалежно від волі президента", – наголошують у Брюсселі.

Додамо

Наприкінці травня стало відомо, що російський мільярдер Роман Абрамович заперечує санкції, які проти нього запровадив Брюссель, у Європейському суді загальної юрисдикції.

Аналогічні позови до Ради ЄС подали також мільярдери Віктор Рашніков, Михайло Фрідман, Петро Авен та інші підприємці, що потрапили під обмеження.

Українські Національні Новини

Політика