uhorshchyna-mozhe-proholosuvaty-za-ratyfikatsiiu-chlenstva-shvetsii-v-nato-26-liutoho

Угорщина може проголосувати за ратифікацію членства Швеції в НАТО 26 лютого

 • 28709 переглядiв

Парламент Угорщини може проголосувати 26 лютого за ратифікацію заявки Швеції на вступ до НАТО, оскільки правляча партія "Фідес" пообіцяла підтримати цю пропозицію.

Парламент Угорщини у понеділок, 26 лютого, може провести голосування щодо ратифікації заявки Швеції на вступ до НАТО, відповідну пропозицію внесла правляча партія "Фідес", пообіцявши підтримати, повідомив у вівторок речник угорського уряду Золтан Ковач, пише УНН.

Лідер парламентської групи "Фідес" Мате Кочіш пропонує, щоб Національні збори Угорщини провели остаточне голосування щодо ратифікації членства Швеції в НАТО 26 лютого, запевняючи, що "Фідес" підтримає цю ініціативу

- написав Ковач у X.

Реакція Швеції

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон привітав новини про плани Угорщини ратифікувати членство Швеції в НАТО, відзначає Reuters.

"Ми, звичайно, вітаємо це", - цитують ЗМІ слова Йонсона на пресконференції.

Доповнення

Угорщина є єдиним членом НАТО, який ще не погодив заявку Швеції на членство, подану в 2022 році. Уряд у Будапешті звинуватив Стокгольм у політиці "очорнення" та вимагав від Швеції більшої "поваги".

Швеція подала заявку на членство в НАТО разом із сусідньою країною Фінляндією у травні 2022 року у відповідь на війну росії проти України. Фінляндія змогла приєднатися до військового альянсу в квітні 2023 року, тоді як Швеції довелося чекати через блокади з боку Туреччини та Угорщини. Наприкінці січня Анкара дала "зелене світло" вступу Швеції.

Популярні

Новини по темі

Болгарія зволікає з обіцяною військовою допомогою Україні

 • 31778 переглядiв

Справи Майдану: Сівковичу оголосили підозру в держзраді

 • 27097 переглядiв