ukraina-spodivaietsia-z-kvitnia-zabezpechyty-soldativ-dostatnoiu-kilkistiu-boiovoi-amunitsii

Україна сподівається з квітня забезпечити солдатів достатньою кількістю бойової амуніції

 • 28068 переглядiв

Україна сподівається мати достатньо боєприпасів, в тому числі артилерійських снарядів і ракет дальнього радіусу дії, щоб дати відсіч російським військам, починаючи з квітня, завдяки таким ініціативам, як план Чеської Республіки поставити 800 000 снарядів.

Україна сподівається з квітня мати достатньо боєприпасів для військових, які мають нестачу  снарядів, щоб дати відсіч російським військам.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи чеську ініціативу, передає УНН з посиланням на The Guardian.

Ми сподіваємося, що ця чеська ініціатива, до якої приєднався Люксембург, допоможе нам, і з квітня ми матимемо достатньо боєприпасів, щоб стримувати наш фронт

– сказав Шмигаль на прес-конференції під час візиту до Люксембургу. 

Також за його словами, Україна розраховує на постачання ракет великої та середньої дальності, щоб скоротити логістику росії на окупованих територіях. 

Це також принципово важливо, як і артилерійські снаряди для нас

 – додав Шмигаль.

Доповнення 

Президент Чехії заявив, що загальну суму для закупівлі 800 тис. снарядів для України зібрано.   Високопоставлений чеський чиновник сказав, що перші поставки очікуються не пізніше червня. Також Чехія знайшла можливість закупити для України ще 200 тисяч артилерійських снарядів.

Раніше цього місяця Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в Україні закінчуються боєприпаси у війні проти росії і що союзники роблять недостатньо, щоб допомогти Києву. Це сталося в той момент, коли в Конгресі США законопроект про подальше надання допомоги Україні гальмує на тлі партійних дебатів .  

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Обстріл Херсону: росіяни поцілили у житловий будинок

     • 26710 переглядiв

    Вибух пролунав у Миколаєві - ЗМІ

     • 24818 переглядiв