ukraina-ta-chekhiia-obhovoryly-antykoruptsiinu-spivpratsiu

Україна та Чехія обговорили антикорупційну співпрацю

 • 109248 переглядiв

Заступник Голови НАЗК обговорив з чеськими посадовцями співпрацю у боротьбі з корупцією, зокрема, питання ідентифікації активів, протидії дезінформації, українських біженців та запобігання корупції, пов'язаної з війною.

Заступник Голови НАЗК Артем Ситник зустрівся із посадовцями Міністерства закордонних справ та Міністерства внутрішніх справ Чехії, а також представниками чеської асоціації AMO. Головною темою обговорення стали питання боротьби з корупцією та співпраці між Україною та Чехією у цьому напрямі. Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції, передає УНН.

Деталі

Під час обговорення чеські посадовці висловили впевненість у необхідності ефективної антикорупційної інфраструктури в Україні, особливо в контексті актуалізації європейської підтримки.

На зустрічі з представниками МЗС акцентувалася увага на таких ключових аспектах: виявлення та конфіскація активів, набутих шляхом злочинних дій, протистояння російській пропаганді та дезінформації, стратегічні комунікації та розширення співпраці на різних рівнях, у тому числі на рівні галузей та інституцій. У рамках зустрічей з чеським МВС обговорювались питання обміну інформацією про українських біженців, зокрема ті, що стосуються нелегального працевлаштування, а також ідентифікації незаконно набутих активів українців на території Чехії, які ухиляються від українського правосуддя та інші аналогічні питання.

Крім того, Артем Ситник розкрив деталі діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) у контексті запобігання корупції, пов'язаної з війною. Його презентація охопила такі аспекти, як перетин кордону, перевірка воєнкомів та посадовців Міністерства оборони, а також ризики в роботі військово-лікарських комісій та під час відбудови.

Чеських посадовців зацікавила моніторингова система виконання Державної антикорупційної програми, портал викривачів корупції та система перевірки електронних декларацій публічних службовців, які більшість країн ЄС не практикують або мають інший вигляд.

Додамо

НАЗК висловлює вдячність Посольству України в Чеській Республіці за сприяння у налагодженні контактів та посиленні співпраці.

НАЗК посилює співпрацю зі швейцарськими інституціями: повернення активів на підтримку України08.03.24, 06:43

Популярні

Новини по темі

Україна та Чехія обговорили антикорупційну співпрацю

 • 109248 переглядiв

Зафіксовано керовані авіаційні бомби в Донецькій області

 • 32249 переглядiв

Юнацька збірна України U-17 здобула путівку на Євро-2024

 • 26658 переглядiв