ukraina-ta-kanada-provely-perehovory-shchodo-uhody-pro-harantii-bezpeky

Україна та Канада провели переговори щодо угоди про гарантії безпеки

 • 52653 переглядiв

Очільниця делегації канадської сторони політичний директор МЗС Канади наголосила на непохитності та готовності Канади стояти пліч-о-пліч з Україною до подолання російської агресії.

Україна і Канада провели черговий раунд перемовин щодо майбутньої двосторонньої угоди про "гарантії безпеки". Про це заявили в Міністерстві закордонних справ України, передає УНН.

Деталі 

Перемовини відбулися ще 26 січня, з українського боку у них брав участь заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький.

Він зокрема, висловив щиру і глибоку вдячність на адресу Уряду Канади та канадського народу за неоцінену допомогу та розширену підтримку, надану Україні для забезпечення відсічі широкомасштабній збройній агресії рф.

Історичний договір: Україна та Британія підписали в Києві угоду про безпеку12.01.24, 16:05

Очільниця делегації канадської сторони політичний директор МЗС Канади наголосила на непохитності та готовності Канади стояти пліч-о-пліч з Україною до подолання російської агресії.

Особливу увагу акцентовано на участі Канади у переговорному процесі, що символізує євроатлантичний характер майбутніх безпекових зобов’язань, наданих Україні державами-партнерами.

Учасники переговорів продовжили безпосереднє опрацювання окремих положень проєкту майбутнього документа, обговорили його окремі блоки, а також обмінялись думками щодо планування та модальностей подальшого переговорного процесу.

- резюмували в МЗС.

Доповнення 

У відомстві підкреслюють, що переговори відбулись у розвиток положень Спільної декларації про підтримку України, ухвалену лідерами держав-учасниць групи G7 12 липня 2023 року у Вільнюсі на полях саміту НАТО.

Нагадаємо

Франція збирається укласти з Україною двосторонню угоду про гарантії безпеки про це заявив французький президент Еммануель Макрон. 

Він також оголосив про поставку близько сорока ракет SCALP, кількох сотень бомб і гармат Caesar.  

Популярні

Новини по темі

На Львівщині рятувальники дістали дівчинку з болота

 • 27800 переглядiв

У Херсоні пролунали вибухи

 • 37393 переглядiв