ukraina-vizme-uchast-u-testuvanni-tsyfrovoho-hamantsia-stvorenoho-yes

Україна візьме участь у тестуванні цифрового гаманця, створеного ЄС

 • 22931 переглядiв

Україна візьме участь у тестуванні Європейського цифрового ідентифікаційного гаманця (EUDI), який дозволить українцям використовувати свої цифрові ідентифікатори в ЄС, а європейцям - свої цифрові гаманці в Україні для таких послуг, як відкриття банківських рахунків, зберігання водійських посвідчень, використання електронного підпису та отримання електронних медичних рецептів.

Країни учасники POTENTIAL мають 2 роки, щоб презентувати свої національні гаманці для Європейського гаманця цифрової ідентифікації (EUDI), про це повідомив Михайло Федоров, пише УНН.

Деталі

Країни-учасники консорціуму POTENTIAL мають два роки на те, щоб представити свої національні гаманці для Європейського гаманця цифрової ідентифікації (EUDI) у ЄС, а тестування прототипів повинно бути завершено до квітня 2025 року. Україна — єдина країна в складі консорціуму, яка наразі не є членом ЄС, але активно бере участь у формуванні майбутньої електронної ідентифікації в ЄС.

Команда Мінцифри бере участь у пілотному проекті, спрямованому на тестування транскордонної взаємодії в сфері цифрової ідентифікації.

Український цифровий гаманець — це Дія.

Після запуску пілоту українці матимуть можливість використовувати свої цифрові ідентифікатори в ЄС, а європейці зможуть скористатися своїми цифровими гаманцями в Україні. Він дозволить зручно і безпечно відкривати банківські рахунки онлайн, зберігати водійські посвідчення в телефоні, використовувати електронний підпис та отримувати електронні медичні рецепти.

Дія реалізувала більшість функцій EUDI задовго до презентації пропозиції Єврокомісії. Наступне завдання — досягти визнання в ЄС

- сказав Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

 До кінця першого кварталу цього року Єврокомісія має опублікувати універсальні вимоги для гаманців EUDI.

Нагадаємо

Урядовий додаток "Дія" розпочав бета-тестування документів про освіту, що дозволить українцям отримати доступ до атестатів та дипломів від середньої освіти до докторського ступеня через додаток. 

Ірина Колеснік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф атакувала околиці Дергачів у Харківському районі - МВА

     • 33045 переглядiв