ukraina-vystavyla-na-prodazh-konfiskovani-aktyvy-rosiiskoho-oliharkha-savvidi

Україна виставила на продаж конфісковані активи російського олігарха Саввіді

 • 17700 переглядiв

Україна продає конфісковані активи російського олігарха Івана Саввіді, в тому числі компанію ПрАТ "ПентоПак" зі стартовою ціною 203,7 млн грн, через його зв'язки з російською владою та підтримку російської агресії.

Фонд державного майна України планує продати  ПрАТ "ПентоПак" фактичним кінцевим власником якого є російський олігарх Іван Саввіді. Відповідний лот для продажу підприємства зі стартовою ціною 203,7 млн грн опублікований  у системі "Прозорро". Про це УНН повідомляє із посиланням на ДБР. 

Деталі 

Як повідомляється, онлайн-аукціон з продажу підприємства заплановано на 31 травня поточного року.

Раніше за матеріалами розслідування ДБР суд стягнув в дохід держави 100% корпоративних акцій ПрАТ "Пентопак" та дочірнього підприємства "Атлантіс-Пак Україна", фактичним кінцевим власником яких є російський олігарх Іван Саввіді.

Саввіді має тісний зв’язок з владою рф, причетний до антиукраїнської діяльності та після початку повномасштабної агресії зі сторони рф неодноразово надавав благодійну допомогу так званій "днр".

Під час розслідування ці активи, а також комплекс нежитлових приміщень, кошти на банківських рахунках на загальну суму 23,4 мільйона гривень та 345 тис. доларів США, а також транспортні засоби були арештовані й передані в управління АРМА.

Робота щодо виявлення російського майна в Україні триває, вказали в ДБР. 

Нагадаємо 

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов ііністерства юстиції до російських підприємців Івана та Кіріякі Саввіді та стягнув у дохід держави їхнє майно

ФДМУ вперше виставляє на продаж санкційний завод російського олігарха06.05.24, 16:47

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Шторм виніс на узбережжя Одещини міну

     • 17042 переглядiв