ukrayina-gotova-stvoriti-umovi-dlya-vidnovlennya-eksportu-z-odesi-dlya-tsogo-potribno-vivesti-z-chornogo-morya-vms-rf-kislitsya

Україна готова створити умови для відновлення експорту з Одеси, для цього потрібно вивести з чорного моря вмс рф - Кислиця

 • 230991 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Україна готова створити необхідні умови, щоб відновити експорт із порту Одеси. Але для цього є кілька умов. Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні РБ у понеділок, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Україна, як і раніше, віддана тому, щоб не допустити глобальної продовольчої кризи. Ми готові створити необхідні умови, щоб відновити експорт із порту Одеса. Питання про те, як зробити так, щоб росія не зловживала торговими шляхами, щоб здійснити напад на місто», - сказав Кислиця.

Деталі

За словами українського дипломата, питання стало більш актуальним після ракетного обстрілу, який у неділю зазнав Київ.

Дипломат зазначив, що, як стверджує росія, було знищено «військовий об'єкт, включаючи танки». Насправді ж на об'єкті здійснювався ремонт вантажівок, які готові доставити зерно до українських морських портів.

Цитата

«Продовжуємо працювати з ООН та партнерами, щоб забезпечити функціонування морських маршрутів на експорт сільськогосподарської продукції з України. Як перший крок росія має вивести свої військово-морські сили з українських вод і надати гарантії безпеки від ударів по портах і комерційних конвоях», - заявив Кислиця.

Раніше

Як писав УНН, Україна опрацьовує разом із партнерами можливість створення міжнародної місії для розблокування українського морського експорту, і як перший крок росії має відвести свої сили з морській акваторії навколо України та надати гарантії безпеки.

Минулого тижня турецькі ЗМІ повідомили, що Туреччина, Україна, країна-окупант, а також ООН підготували “дорожню карту” для забезпечення коридору з виведення суден із зерном із нашої країни.

Українські Національні Новини

Політика