ukrayina-mozhe-vtratiti-perevagu-nad-rf-u-viyni-droniv-the-guardian

Україна може втратити перевагу над рф у війні дронів – The Guardian

 • 1646108 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Україна може втратити перевагу над росією у війні дронів. Про це пише видання The Guardian, передає УНН.

Деталі

Як пише видання, оператори безпілотників на лінії фронту кажуть, що росія близька до того, щоб протистояти їхнім найпопулярнішим моделям – тож тепер починається гонка в пошуках заміни.

Загони безпілотників допомагають по всій ліній фронту, зокрема на Бахмутському напрямку. Видання зазначає, що без них зусилля України щодо утримання воюючого міста були б набагато важчими, і навіть неможливими.

Але занепокоєння України, за словами трьох передових операторів дронів, які знаходились у місті взимку, полягає в тому, що росіяни близькі до протидії найпопулярнішим моделям, що виготовляються китайським виробником DJI.

"Насправді, я вважаю, що через три-чотири місяці DJI не можна буде використовувати", — сказав фахівець з дронів. Як пише видання, це означає, що зараз триває боротьба за заміну, що спровокувало незліченну кількість українських ініціатив.

Операторам безпілотників, які перебувають у передових батальйонах, доручають проводити розвідку, стежити за атаками противника або шукати важливіші цілі, наприклад артилерійські знаряддя, в тилу ворога.

"У вас є всього пара хвилин, щоб зловити і знищити їх", — кажуть військові. Дрони також допомагають українським військовим коригувати прицілювання.

Дрони DJI були заборонені самою компанією для використання у військових цілях в Україні та росії майже рік тому. Тоді DJI заявила, що "ненавидить будь-яке використання їх дронів для заподіяння шкоди". Однак, не дивлячись на це, їх купують у великих кількостях донори з Європи та США і перевозять через кордон.

Ці безпілотники виявилися найефективнішими для розвідки на місцевому рівні і можуть бути легко модифіковані, щоб скидати бомби зверху. Але, дрони DJI поступово стають менш ефективними, оскільки російські засоби радіоелектронної боротьби зменшують радіус їх дії.

Нагадаємо

В Ірані розробили новий дрон-камікадзе.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна може втратити перевагу над рф у війні дронів – The Guardian

     • 1646108 переглядiв

    У "Гвардії наступу" з’явиться нова, дев’ята бригада

     • 795401 переглядiв

    Жіноча збірна України з гандболу вийшла на чемпіонат світу

     • 1331029 переглядiв