ukrayina-ne-ochikuye-v-somomu-paketi-sanktsiy-embargo-na-rosiyskiy-gaz-ale-boretsya-za-vklyuchennya-v-nogo-zupinki-pp-1

Україна не очікує в сьомому пакеті санкцій ембарго на російський газ, але бореться за включення в нього зупинки "ПП - 1"

 • 139723 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Європейський союз неодмінно запровадить ембарго на російський газ, але не в сьомому пакеті санкцій. Про це сказав в інтерв'ю в ефірі всеукраїнського телемарафону міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише УНН.

Цитата

«Ще два місяці тому, коли ти казав щось про нафтове ембарго людям в Європі, вони закочували очі і казали «ой ні, цього не буде, це так складно». Так само вони зараз говорять про газове ембарго… Я не думаю, що воно буде у сьомому пакеті, але я переконаний, що воно неодмінно буде», - сказав міністр.

Деталі

З його слів, деяким країнам, які критично залежать від російського газу, ще потрібно знайти певні технологічні рішення.

З іншого боку, він нагадав, що ЄС планує зробити зелений перехід, відмовитись стратегічно від будь-якого газу, не лише російського, тож відмовки щодо неможливості відмовитись від блакитного палива з рф це «лицемірство і дуже слабкий аргумент з їхнього боку».

«Тому, потрібно трохи часу, але газове ембарго так само буде», - певен дипломат.

В той же час, як повідомив сьогодні гендиректор Оператора газотранспортної системи України Сергій Макогон, Україна прагне в рамках нового пакету санкцій ЄС зупинку роботи російського «Північного Потоку – 1».

«Готуємось приймати додаткові обсяги транзиту після зупинки Північного Потоку - 1. Боремося щоб зупинка ПП1 була вже у наступному пакеті санкцій», - написав він у Facebook.

Нагадаємо

Лідери ЄС на саміті 30 травня досягли політичної домовленості щодо часткового нафтового ембарго проти росії, дозволивши "тимчасові" поставки через трубопроводи.

Лідери Європейського Союзу "принципово" домовилися про новий пакет санкцій проти росії, заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона наголосила, що ЄС призупинить імпорт до 90% російської нафти до кінця року.

У той же час, як заявив заявив канцлер Австрії Карл Негаммер, Європейський Союз не вноситиме газове ембарго до наступного пакету санкцій проти росії.

Українські Національні Новини

Політика