ukrayina-otrimala-pershi-platezhi-u-rozmiri-500-mln-yevro-negaynoyi-dopomogi-vid-yeib

Україна отримала перші платежі у розмірі 500 млн євро негайної допомоги від ЄІБ

 • 148583 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Україна отримала перші платежі в розмірі 500 мільйонів євро у вигляді негайної допомоги від Європейського інвестиційного банку. Ці кошти є частиною другого пакета екстрених заходів реагування солідарності від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро. Про це УНН повідомляє з посиланням на ЄІБ.

Цитата

«Перші платежі в розмірі 500 мільйонів євро у вигляді негайної допомоги Україні досягли країни для задоволення її найнагальніших потреб», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що вчора Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), банк ЄС, виділив перші транші пакета екстреного реагування Української солідарності на суму 1,59 млрд євро, підкріпленого гарантією ЄС.

«Виділене фінансування в розмірі 500 млн євро допоможе уряду України покрити першочергові короткострокові потреби у фінансуванні та забезпечити терміновий ремонт пошкоджених доріг, мостів і залізничної інфраструктури», - наголошується в повідомленні.

Він також надасть підтримку стратегічним державним компаніям — Укравтодору, дорожньому агентству України та українській залізничній компанії «Укрзалізниця». Ремонт залізничної мережі, доріг і мостів допоможе Україні забезпечити рух людей, товарів і зерна. Оскільки Україна є одним із найбільших експортерів зерна у світі, ці життєво важливі заходи допоможуть її економіці відновитися і поліпшити зв'язок із Європейським Союзом.

Повідомляється, що пакет підтримки в розмірі 1,59 млрд євро в рамках програми екстреного реагування солідарності України ЄІБ, підкріплений гарантіями з бюджету ЄС, складається з двох блоків заходів:

  • Негайна допомога в розмірі 1,05 мільярда євро, з яких півмільярда було повністю надано 14 вересня 2022 року. «Подальші виплати заплановані на найближчі дні», - йдеться в повідомленні.
  • 540 мільйонів євро на відновлення проєктів, що фінансуються ЄІБ в Україні, де ЄІБ продовжує надавати підтримку Україні, фінансуючи наявні проєкти в міру їх реалізації.

Доповнення

Європейський Союз виділить Україні 1,59 мільярда євро на відновлення інфраструктури, підтримку енергетичних, транспортних і освітніх проєктів.

Українські Національні Новини

Економіка