ukrayina-otrimaye-mayzhe-1-5-mlrd-dol-vid-svitovogo-banku-na-pidtrimku-derzhavnikh-organiv

Україна отримає майже 1,5 млрд дол від Світового Банку на підтримку державних органів

 • 102007 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив утворення делегації від України для участі у переговорах з представниками Міжнародного банку реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про фінансування Проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні». У рамках цього проекту Україна отримає позику у розмірі 1,492 млрд дол. Про це повідомляє Урядовий портал, передає УНН.

Цитата

«7 травня Урядом було схвалено рішення про утворення делегації від України для участі у переговорах з представниками Міжнародного банку реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про фінансування Проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що українську делегацію очолить Міністр фінансів України Сергій Марченко.

«У квітні Світовий банк надав пропозицію Уряду України для старту підготовки нового інвестиційного проекту з невідкладної підтримки надання державних послуг в Україні.

У рамках цього Проекту за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Міжнародної асоціації розвитку Україна отримає позику у розмірі 1,492 млрд дол. США», - зазначається в повідомленні.

Так, кошти будуть спрямовані на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, як на національному, так і регіональному рівнях.

Доповнення

Україна отримала 495 млн євро грантових коштів з Цільового фонду Світового банку. Очікується ще 500 млн дол грантових коштів від США.

Українські Національні Новини

Політика