ukrayina-poobitsyala-mvf-do-kintsya-roku-schepiti-17-mln-ukrayintsiv

Україна пообіцяла МВФ до кінця року щепити 17 млн українців

 • 25447 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. У меморандумі з МВФ Україна зобов’язалася вакцинувати 17 мільйонів громадян до кінця 2021 року. Відповідний документ опублікована Міністерством фінансів, передає УНН.

Цитата

"Визнаючи, що зусилля щодо вакцинації є ключовими для підтримки економічного відновлення, ми забезпечили достатній запас вакцин і прагнемо вакцинувати принаймні 17 мільйонів осіб до кінця 2021 року", - йдеться у заяві.

Деталі

Лист про наміри та Меморандум про економічну та фінансову політику містять заходи та умови, які реалізував та планує реалізувати і дотримуватись Уряд України та Національний банк України протягом періоду дії Програми у 2020 – 2021 роках.

Їх було схвалено Радою директорів Міжнародного валютного фонду 8 листопада 2021 року.

Зазначається, що виконання положень Меморандуму надасть змогу до кінця дії Програми отримати решту коштів від Фонду (2,2 мільярда доларів США) для забезпечення макроекономічної стабільності.

Додамо

Україна у середу отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою Stand-By.

Контекст

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду цього тижня винесла позитивне рішення щодо виділення Україні чергового траншу за програмою Stand-By.

Завершення перегляду дозволив Україні отримати близько 699 мільйонів доларів США (500 мільйонів SDR), внаслідок чого загальний обсяг виплат у межах поточної угоди становитиме близько 2,8 мільярда доларів США (2 мільярди SDR).

18-місячна програма МВФ з Україною у форматі Stand-By з можливістю доступу до 5 млрд доларів була схвалена 9 червня 2020 року з метою забезпечення підтримки платіжного балансу і бюджету у той час, як влада України бореться з наслідками шоку від пандемії COVID-19. Ця програма покликана консолідувати попередні досягнення та сприяти просуванню України шляхом важливих структурних реформ з метою мінімізації ключових вразливостей.

Тепер дію програми співпраці продовжено до кінця червня 2022 року.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Україна пообіцяла МВФ до кінця року щепити 17 млн українців

     • 25447 переглядiв

    У Туреччині пройшла акція протесту з вимогою відставки уряду

     • 16127 переглядiв

    Непереможний боксер із Куби викликав на бій Усика

     • 26792 переглядiв