ukrayina-prokhaye-bolgariyu-ne-puskati-v-svoyi-vodi-rosiyski-sudna-scho-ydut-z-krimu

Україна прохає Болгарію не пускати в свої води російські судна, що йдуть з Криму

 • 12404 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Посол України в Болгарії Віталій Москаленко в понеділок заявив, що Україна закликає владу Болгарії не приймати російський корабель BEST-1 в Бургасі, передає УНН, посилаючись на видання Faktor.bg.

"Україна посилає до Болгарії заклик не брати російський корабель "BEST 1" в Бургасі, інакше це буде означати, що вона не підтримує санкції проти Росії як член Євросоюзу. Завтра у мене буде кілька зустрічей в МЗС і в парламенті, щоб прокоментувати ситуацію. Ми наполягатимемо на тому, щоб російські судна, що йдуть з Криму, не пускали в болгарські води. Це не перший випадок провокації з боку Кремля. Такі дії не тільки не припиняються, а й посилюються. У мене є завдання надати інформацію в МЗС, а потім я повідомлю і ЗМІ, що сталося. Ми зацікавлені у всьому цьому, щоб домогтися публічності", - сказав посол в програмі" Вільна зона "на телеканалі Europe.

Як повідомляє видання, судно "БЕСТ-1" з вугіллям з російського порту Ростов-на-Дону вирушило в Бургас. Корабель увійшов до окупованого Крим з порушенням державного кордону України.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Як стало відомо напередодні, ФСБ Росії вимагає від московського суду закрити засідання у справі з полоненими українськими моряками і не розголошувати його результати без узгодження зі слідством.

Українські Національні Новини

Політика