ukrayina-razom-z-westinghouse-vigotovlyatimut-yaderne-palivo-yake-mozhe-zaminiti-rosiyske

Україна разом з Westinghouse виготовлятимуть ядерне паливо, яке може замінити російське

 • 349012 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Україна розпочала співпрацю з американською компанією Westinghouse для виготовлення ядерного палива, яке зможе замінити паливо російського виробництва для реакторів типу ВВЕР-440. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, пише УНН.

Цитата

"Так ми знищимо монополію Росатому в Європі", - зазначив міністр.

Деталі

Також Герман Галущенко вкотре наголосив, що своїми діями в Україні росіяни порушили всі сім ключових принципів ядерної безпеки.

“Окупація найбільшої в Європі атомної станції – Запорізької АЕС, розміщення на її території військових і військової техніки, терор персоналу, а також використання ядерного об’єкта для прикриття воєнних злочинів несуть прямі загрози ядерній й радіаційній безпеці всього континенту,” - зазначив Галущенко.

Міністр заявив, що необхідно якнайшвидше деокупувати ЗАЕС, створити демілітаризовану зону навколо об’єкта, а також передати повний контроль над станцією українському оператору.

Нагадаємо

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі на засіданні Ради безпеки ООН озвучив п’ять принципів забезпечення безпеки Запорізької атомної електростанції. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Частина Черкас без світла: причину пояснили в обленерго

     • 758366 переглядiв

    росіяни поранили ще одну дитину - на Херсонщині

     • 261894 переглядiв

    У кремлі підтвердили плани зустрічі путіна з Ердоганом

     • 362622 переглядiв