ukrayina-scho-peremagaye-bude-chlenom-yevrosoyuzu-scho-peremagaye-zelenskiy

Україна, що перемагає, буде членом Євросоюзу, що перемагає - Зеленський

 • 685829 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Європарламенті наголосив, що Україна, що перемагає, наближається до того, щоб стати повноправним членом ЄС. Він також заявив, що Європа "нарешті звільняється" від залежності від викопного палива рф та впливу російських олігархів, передає УНН.

Деталі

Президент нагадав, що у перші дні повномасштабного вторгнення, а саме 1 березня 2022 року, Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на членство в ЄС. За його словами, це була "візія, яка мотивувала нас бути стійкими та залишатися на нашому шляху".

Зеленський повідомив, що сьогодні під час засідання Європейської ради, він матиме нагоду подякувати главам держав-членів ЄС за підтримку країни, зокрема за масштабну військову підтримку, яку блок надав "вперше в історії" та підготовку, за його словами, "позитивної оцінки внутрішнім реформам в європейській країні, яка захищається".

Цитата

"Європа нарешті звільняється від руйнівної залежності від російського викопного палива, очищується від корупційного впливу російського олігархічного бізнесу, захищається від інфільтрації агентів російських спецслужб, які розглядали Європу як місце для полювання за опонентами російської диктатури... Вперше в своїй історії ЄС готує, я вірю, позитивну оцінку внутрішнім реформам в європейській країні, яка захищається у цій тотальній війні і водночас, воюючи, модернізує свої інституції. Ми наближаємося, до Євросоюзу, Україна буде членом Євросоюзу. Україна, що перемагає - членом Євросоюзу, Євросоюзу, що перемагає", - наголосив Зеленський.

Наприкінці виступу лідер подякував депутатам Європарламенту за підтримку країни та запросив їх відвідати Україну.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Європарламенті наголосив, що для України цінності, які наслідує ЄС, є "шляхом повернення додому", і тому він прибув до Брюсселю - щоб захистити шлях додому усіх українців та українок.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі