ukrayina-ta-iran-obgovorili-neobkhidnist-rozshifruvannya-chornikh-skrinok-zbitogo-likata-mau

Україна та Іран обговорили необхідність розшифрування "чорних скриньок" збитого літака МАУ

 • 7622 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Заступник Міністра закордонних справ Єгор Божок зустрівся з надзвичайним і повноважним послом Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехром Мораді та обговорили питання необхідності розшифрування "чорних скриньок" збитого українського літака рейсу PS-752 та подальшої співпраці в умовах пандемії COVID-19. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МЗС.

"Під час зустрічі обговорено питання, пов’язані з проведенням розслідування у справі збиття українського літака рейсу PS-752, зокрема, підтверджено необхідність здійснення невідкладного розшифрування "чорних скриньок", а також узгоджено подальший алгоритм взаємодії з метою встановлення причин трагедії та притягнення винних до відповідальності", - сказано у повідомленні.

Так, сторони також обговорили окремі питання співробітництва в умовах пандемії COVID-19, зокрема, було домовлено опрацювати спільні заходи з метою повернення додому українських та іранських громадян, які наразі перебувають на території обох держав.

Як раніше повідомлялося в УНН, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем. Зокрема, вони обговорили видачу Іраном "чорних скриньок". 

Нагадаємо, літак МАУ зазнав аварії недалеко від столиці Ірану Тегерана, незабаром після вильоту, вранці 8 січня. На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану і Канади) і 9 членів екіпажу - громадяни України. Всі вони загинули.

У ніч на 11 січня Іран визнав, що український літак був збитий ракетою. Процес перемовин щодо видачі "чорних скриньок" триває уже кілька місяців.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Нардепа від "Слуги народу" перевіряють на COVID-19

     • 10854 переглядiв

    Дієтолог назвав ТОП-5 продуктів для покращення імунітету

     • 34198 переглядiв

    Сьогодні для санобробки Києва задіяні 98 спеціальних авто

     • 9778 переглядiв

    ООС: бойовики жодного разу не обстріляли українські позиції

     • 12439 переглядiв