ukrayina-ta-yes-provedut-radu-asotsiatsiyi-5-veresnya

Україна та ЄС проведуть Раду асоціації 5 вересня

 • 146342 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Рада асоціації ЄС-Україна відбудеться 5 вересня, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Євроради.

Деталі

Як повідомляється, 5 вересня в Брюсселі відбудеться 8-ме засідання Ради асоціації Україна-ЄС.

Співголовами заявлені Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Початок роботи Ради асоціації Україна-ЄС запланований о 12:15 за місцевим часом. Після зустрічі (приблизно о 15:30) очікується прес-конференція.

Рада асоціації обговорить двосторонній порядок денний між Україною та ЄС, зокрема виконання Угоди про асоціацію та поточний стан співпраці між Україною та ЄС. Також обговорюватиметься підтримка ЄС з початку російської загарбницької війни, а також заявка України на членство в ЄС.

Під час закритого засідання представники ЄС та України обміняються думками щодо ситуації, що виникла після російської агресійної війни, а також глобальних та регіональних питань.

Довідково

У відповідності до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у 2014 році була створена Рада асоціації Україна – ЄС. Засідання Ради асоціації Україна – ЄС проводяться щонайменше один раз на рік, а також тоді, коли цього вимагають обставини. Засідання Ради асоціації традиційно відбуваються на території ЄС (міста Брюссель або Люксембург). Перше засідання Ради асоціації відбулося 15 грудня 2014 року в місті Брюссель.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна та ЄС проведуть Раду асоціації 5 вересня

     • 146342 переглядiв

    “МХП-Громаді” передав подарунки для першокласників

     • 340265 переглядiв

    В Україні педагоги-колаборанти потраплять під санкції: деталі

     • 136661 переглядiв

    Ще шість суден вийшло з портів в Україні "зерновим коридором"

     • 112029 переглядiв

    У серпні український експорт зріс на 25%: що вивозили найбільше

     • 137817 переглядiв