ukrayinska-delegatsiya-pokinula-zasidannya-tkg-cherez-prisutnist-zasudzhenoyi-za-terorizm-pirogovoyi

Українська делегація покинула засідання ТКГ через присутність засудженої за тероризм Пирогової

 • 28094 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Консультації в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групіи щодо Донбасу заблоковані через присутність на них засудженої за тероризм Майї Пирогової. Про це повідомив член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Цитата

"Ми з самого початку попередили, що якщо засуджена за тероризм Майя Пирогова братиме участь в роботі ТКГ, українська делегація виходить з кімнати (віртуальної) переговорів. Якби Москва і її маріонетки хотіли діалогу, вони б почули нас. Але ... почався звіт політичної підгрупи, громадянка Пирогова поруч з Никаноровою, запрошеною РФ з ОРДО. Українська делегація покинула кімнату", - написав Гармаш.

За словами члена української делегації, звіт політичної групи заблокований, як і сама робгрупа. ТКГ почала заслуховувати звіти по іншим робочим групам, де немає Пирогової.

Що було раніше

16 березня Українська сторона на засіданні робочої групи Тристоронньої контактної групи попросила видалити з групи "запрошену запрошеними" з окупованого Донецька російською стороною "експертку". У результаті, засідання було призупинено.

Що було раніше

Гармаш на початку березня повідомляв, що на тодішньому засіданні робочої групи з політичних питань вперше заговорили так звані "експерти" з окупованих Луганська і Донецька.

До цього, чотири засідання "експерти ОРДЛО" були присутні, але мовчали.

Українські Національні Новини

Політика