ukrayinskikh-moryakiv-suditimut-grupami-po-chotiri-lyudini-advokat

Українських моряків судитимуть групами по чотири людини - адвокат

 • 9544 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Московський міський суд розгляне 15 січня питання продовження арешту українським військовополоненим морякам, розбивши їх на групи по чотири людини. Про це повідомив координатор групи адвокатів українців Микола Полозов, передає УНН.

"На сайті Московського міського суду з'явилася інформація про завтрашні суди з продовження арешту військовополонених моряків. Суди будуть проводити засідання, розбивши моряків по четвіркам", - зазначив адвокат.

При цьому він уточнив, що його підзахисний, військовополонений Денис Гриценко, буде завтра на суді спільно з військовополоненими Власюком, Зінченко і Драчем.

Нагадаємо, зустріч Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової з її російською колегою Тетяною Москалькової 14 січня скасовано - про це остання повідомила українському Омбудсмена смс-кою.

Раніше стало відомо, що ФСБ Росії вимагає від московського суду закрити засідання у справі з полоненими українськими моряками і не розголошувати його результати без узгодження зі слідством.

У той же час команда захисту військовополонених моряків намір домагатися проведення відкритих і прозорих судових засідань.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика