ukrayintsi-v-irlandiyi-mozhut-zalishitisya-bez-zhitla-zmusheni-nochuvati-v-aeroportu

Українці в Ірландії можуть залишитися без житла: змушені ночувати в аеропорту

 • 643062 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. В понеділок, 24 жовтня, Кабінет міністрів Ірландії планує вирішити проблему із розміщенням українців, які втекли через повномасштабне вторгнення рф. На цих вихідних - десятки українців були змушені ночувати в аеропорту. Про це повідомляє видання thejournal.ie, інформує УНН.

Деталі

Управління Департаменту у справах дітей, рівності, інвалідів, інтеграції та молоді повідомило, що загалом 43 людини не змогли розмістити на вихідних. 24 жовтня в аеропорту відкривається новий тимчасовий пункт для розміщення для тих, хто залишився без житла.

Посол України в Ірландії Лариса Геранько назвала ситуацію «неприйнятною».

Цитата

«Для нас це неприйнятно, тому що, звичайно, ми хвилюємося за наших людей. І вони купили квитки, вони прибули до Ірландії, тому, можливо, краще повідомити про відсутність житла заздалегідь», - наголосила вона.

Підкомітет Кабінету міністрів збереться сьогодні о 16:00 (різниця в часі між Україною та Ірландією дві години), щоб обговорити низку заходів щодо посилення допомоги. Окрім цього, це включає збільшення виплат на 400 євро родинам, які приймають біженців з України.

Відомо, що також буде обговорюватися питання використання вільного майна та будинків для відпочинку.

Доповнення

Канадська технологічна компанія OneIQ Corp створила мобільний застосунок YesHelp, який дозволяє українським біженцям зв'язуватися з волонтерами у понад 60 країнах, щоб отримати потрібну допомогу. Нова програма доступна для користувачів Android та iOS, завантажити можна на App Store або Google Play.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    Банк року: IBOX BANK отримав міжнародну відзнаку Go Global Award 2022

     • 525574 переглядiв