ukrayintsi-zmozhut-otrimuvati-subsidiyi-u-groshoviy-formi-vzhe-z-sichnya

Українці зможуть отримувати субсидії у грошовій формі вже з січня

 • 15055 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив проект постанови про надання субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі з січня 2019 року. Таке рішення сьогодні було ухвалено на засіданні Уряду, передає кореспондент УНН.

"Проектом постанови передбачено, що з 1 січня 2019 року в грошовій формі надаватимуться субсидії тим домогосподарствам, які вперше звернуться за її отриманням. Домогосподарства, яким субсидія призначена вже в поточному році, продовжуватимуть отримувати її до закінчення опалювального періоду згідно з діючим сьогодні порядком", – зазначив міністр соцполітики Андрій Рева.

З травня 2019 року, за його словами, субсидії надаватимуться у грошовій формі всім домогосподарствам, які їх отримують на опалювальний сезон, а також почнуться надаватися у грошовій формі пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

"Починаючи з жовтня 2019 року, грошова форма охопить всіх отримувачів пільг та житлових субсидій", – зазначив міністр.

При цьому, як зазначив Рева, проектом акту встановлюється механізм цільового використання бюджетів коштів, передбачених на надання субсидій населенню.

"Сума субсидій надходитиме безпосередньо на персональний обліковий запис одержувача у банківській установі. Фінансування буде проводитися на центральному рівні. Мінсоцполітики перераховуватиме кошти безпосередньо банку (йдеться про Ощадбанк – ред.). Кошти призначених субсидій будуть спрямовуватися лише на оплату ЖКП. Якщо сім'я ощадливо використовувала енергоресурси, за результатами опалювального сезону вона зможе використати весь залишок коштів на рахунку на свій розсуд", – наголосив він.

Члени уряду схвалили проект постанови, яка буде оформлена у дводенний строк відповідно до регламентних вимог.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості запропонувало змінити норми споживання природного газу населенням, якщо не встановлений газовий лічильник.

Українські Національні Новини

Економіка