uryad-planuye-vidnoviti-bilshist-kritichno-poshkodzhenikh-obyektiv-do-oseni

Уряд планує відновити більшість критично пошкоджених об’єктів до осені

 • 120016 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Завдання Кабінету міністрів України, щоб до осені більшість пошкоджених критичних об’єктів були відновлені. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, додавши, що наразі відбувається перший етап відбудови, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні не лише 100 днів від початку повномасштабної війни, але також майже два місяці, як російські загарбники були повністю вигнані з Київської, Чернігівської, Сумської та Житомирської областей. Наші військові тоді завдали ворогу стратегічної поразки і врятували країну», - сказав Шмигаль.

Деталі

За його словами, одразу після цього уряд почав розробляти план термінового відновлення критичної інфраструктури та проведення першочергових некапітальних ремонтів. Власне, за ці два місяці виділено 2,3 млрд грн, аби виконати ці ключові завдання.

«Київська та Чернігівська області отримала по 400 млн грн. Харківська та Сумська області по 250 млн грн. Місту Київ було виділено 200 млн грн, Житомирській області 100 млн грн, а Миколаївській 56 млн грн», - розповів Шмигаль.

Він зазначив, що уряд закликав місцеву владу за можливості так само виділяти кошти на відбудову.

Шмигаль нагадав, що, наприклад, керівництво Києва долучилося до програми відновлення Уряду, виділивши кошти з місцевого бюджету на відбудову зруйнованого житла та об’єктів інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві почали відновлювати пошкоджені окупантами будинки, виділено 600 млн грн

«Потрібно розуміти, що зараз відбувається перший етап відбудови. Оцінюються збитки, складається технічна документація проектів, ремонтуються критично важливі об’єкти. Завдання Уряду — щоб до осені більшість пошкоджених критичних об’єктів були відновлені. Щоб усі громадяни на деокупованих територіях були з водою, газом, світлом. Там, де це можливо, ми відремонтуємо школи, дитячі садочки та лікарні. У чотирьох повністю деокупованих областях у нас зараз готується відновлення 83-х лікарень, 59-ти дитячих садочків, 122-х шкіл», - розповів Шмигаль.

Прем’єр-міністр зазначив, що великі проекти відбудови почнуться одразу після перемоги у війні, яку розпочала рф.

«Разом з європейськими партнерами та нашими союзниками з усього світу ми будемо не просто відбудовувати зруйноване. Будемо будувати повністю нову країну, нову інфраструктуру, нову економіку. Але зараз мета номер один — наша перемога, і на цьому концентруємо всі ресурси», - сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сербія допоможе відбудувати зруйновані міста України

Доповнення

На відбудову зруйнованих внаслідок бойових дій українських населених пунктів знадобиться приблизно 10-20 років.

Українські Національні Новини

Політика