uviyti-u-velikodniy-pist-nikoli-ne-pizno-arkhiyepiskop

Увійти у Великодній піст ніколи не пізно – архієпископ

 • 17445 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Перший тиждень Великого посту вже позаду, і якщо хтось все ж через певні обставини чи перепони не зміг додержати певних правил, то приступити до нього можна знову. Так розповів архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Євстратій (Зоря), передає УНН.

“Спершу потрібно розуміти, що піст, як людина складається з душі і тіла, так і піст складається з двох елементів: перше це – стримання та обмеження тілесні, а друге - піст духовний, який в першу чергу полягає в молитві, покаянні, участі в богослужінні, у справах духовних і милосердних”, - каже архієпископ

Він додає, якщо обмеження тілесні не всі можуть однаково дотриматись, то у духовному християнин має дотримуватись певних правил посту.

“У духовній частині посту може і повинна дотримуватись кожна людина, яка вважає себе християнином. Ніколи розпочинати піст не пізно, потрібно лише бажання. Для того, щоб іти, треба робити перший крок ”, - наголошує архієпископ Євстратій.

Він навів приклад притчі з Євангеліє про робітників у винограднику: “Господь винагородив і тих, які цілий день пропрацювали у винограднику і тих, які працювали лише годину. Ніхто не залишився без винагороди”.

Як повідомляв УНН, Епіфаній порадив хворим не відмовлятися від посту повністю.

Раніше УНН повідомляв, медик розповів, кому не варто дотримуватися посту.

Українські Національні Новини

Суспільство