uzbekistan-viklikav-posla-nimechchini-u-zvyazku-z-rozsliduvannyam-spravi-pro-oligarkha-usmanova

Узбекистан викликав посла Німеччини у зв'язку з розслідуванням справи про олігарха Усманова

 • 277217 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Німецьке розслідування щодо російсько-узбецького бізнесмена-мільярдера Алішера Усманова, звинуваченого у відмиванні грошей та ухиленні від сплати податків, загострило дипломатичні відносини між Німеччиною та Узбекистаном, повідомив у п'ятницю журнал Spiegel, передає УНН.

Деталі

За повідомленням Spiegel, між дипломатами двох країн було проведено низку кризових переговорів, включаючи виклик посла Німеччини у Ташкенті наприкінці вересня.

Це послідувало за обшуками, проведеними 21 вересня у власності, зареєстрованої на Усманова, на березі озера Тегернзе на півдні Німеччини. Наступного тижня німецька поліція обшукала розкішну яхту на півночі Німеччини в рамках розслідування.

Посол Узбекистану в Берліні звернувся до міністерства закордонних справ Німеччини з проханням про зустріч із Федеральним управлінням кримінальної поліції, але безуспішно, повідомляє Spiegel.

Усманов, який підтримує тісні відносини з путіним, був внесений до списку санкцій Європейського Союзу після того, як російські війська вторглися в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Відключення світла триватимуть щонайменше до кінця зими - експерт

     • 456263 переглядiв

    До медзакладів ЄС евакуювали ще 43 українців

     • 638528 переглядiв

    Російські війська досі перебувають на Кінбурнській косі – Кім

     • 640023 переглядiв