v-izrayili-pochali-markuvati-nebezpechni-produkti

В Ізраїлі почали маркувати "небезпечні" продукти

 • 9776 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. З 2020 року всі продовольчі товари з підвищеним вмістом жирів, солі і цукру, вироблені в Ізраїлі, підлягають кольоровому маркуванню, передає УНН з посиланням на 9-й канал ізраїльського телебачення.

Відзначається, що окремі виробники харчування вирішили не чекати 2020 року. Йдеться про концерн "Тнува". Днями підприємство поставило на ізраїльські прилавки сир жирністю 9% з відповідним червоним маркуванням. Що означає порогові значення вмісту насичених жирів, солі і цукру.

У "Тнува" пояснили, що на даний момент більше 80% продукції концерну відповідає харчовим нормам і не підлягає маркуванню.

Експерти вважають, що концерн почав маркувати товар завчасно з метою зменшити можливі збитки - щоб споживач звик до "небезпечного" кольору, і не відмовляв собі в купівлі того чи іншого товару.

Як писав УНН, фальсифікат на ринку вершкового масла становить до 60%. Це означає, що в кожній другій пачці продукту тваринні жири замінені на рослинні, про що споживача етикетка товару, як прищепило, не інформує.

За словами депутата Сергія Тригубенка, розквіт фальсифікату на ринку молочних продуктів спровокував тривалий мораторій на перевірки бізнесу, а також низька купівельна спроможність українців.

Тваринні жири в продукті часто замінюють на пальмову олію, обсяги імпорту якої за останні два роки в Україні зросли до рекордних показників.

Українські депутати, тим часом, хочуть заборонити використання пальмової олії при виробництві продуктів харчування. Відповідний законопроект вже був проголосований парламентом в першому читанні.

Українські Національні Новини

Суспільство