v-izrayili-zakrili-plyazhi-cherez-rozliv-naftoproduktiv

В Ізраїлі закрили пляжі через розлив нафтопродуктів

 • 13340 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Уряд Ізраїлю закрив пляжі на Середземному морі через розлив нафтопродуктів, які досягли берегової лінії. Рекомендації не відвідувати пляжі випустив МОЗ країни напередодні, передає УНН.

Цитата:

"Через забруднення Середземного моря і пляжів густими в'язкими нафтопродуктами, від Рош-га-Нікра до пляжів Гоф-Ашкелон (Зікім), регіональна рада, міністерство внутрішніх справ, міністерство охорони навколишнього середовища і міністерство охорони здоров'я оголошують про заборону відвідування пляжів для купання, занять спортом і відпочинку до подальшого повідомлення", - йдеться в повідомленні МОЗ Ізраїлю.

Деталі

У МОЗ країни попередили, що вплив цих нафтопродуктів може бути небезпечним для здоров'я населення.

Як зазначено, в уряді країни продовжують стежити за ситуацією і будуть інформувати громадськість.

Що було раніше

Близько 150 кілометрів прибережної смуги Ізраїлю забруднено через розлив нафтопродуктів в Середземному морі. За оцінками міністерства екології, йдеться про велику екологічну катастрофу, для подолання збитків якої будуть потрібні десятиліття. Пошкоджено пляжі, постраждали морські тварини, у тому числі і занесені в Червону книгу.

Міністр охорони навколишнього природного середовища Гіла Гамліель заявила, що зараз проводиться обстеження дев'яти кораблів, які знаходились в цьому районі. У разі виявлення причетності до інциденту Ізраїль може вжити юридичних заходів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Ізраїлі закрили пляжі через розлив нафтопродуктів

     • 13340 переглядiв

    Facebook заблокував рекламу вакцинації від COVID-19

     • 15818 переглядiв

    У столиці за вихідні сталося понад 200 ДТП

     • 14834 переглядiв