v-moz-rozpovili-scho-bude-z-zaplanovanimi-operatsiyami-na-period-karantinu

В МОЗ розповіли, що буде з запланованими операціями на період карантину

 • 31747 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Під час карантину будуть перепрофільовувати лікарні і переносити планові операції, якщо вони не ургентні та їх можна провести через три-чотири місяці. Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції, передає кореспондент УНН.

“Скасування планових операцій, а також планової госпіталізації - це поетапний процес. В нас з самого початку були вибрані госпітальні бази, які будуть першими приймати хворих на коронавірусну інфекцію. В подальшому було передбачено перепрофілювання закладів охорони здоров’я, якщо буде масове надходження хворих на коронавірусну хворобу. Для того, щоб перепрофільовувати заклади - нам потрібно вивільняти ліжка, на яких перебувають не ургентні хворі. В яких планова операція без шкоди для їх здоров’я може відбутися і через три і через чотири місяці”, - сказав Віктор Ляшко.

За його словами, цей процес не повинен шкодити здоров’ю людини, а в разі необхідності - операцію мають проводити.

“Тому питання, що буде національного рівня перелік операцій, які будуть заборонено проводити - такого не планується робити. Це питання на розгляд лікаря, оскільки в кожному клінічному випадку саме оперуючий лікар, лікуючий лікар, ухвалює певне рішення. Наше головне завдання - забезпечити всіх українців якісною медичною допомогою, для того, щоб ніхто не постраждав під час спалаху коронавірусної хвороби. В той же час, вивільняючи лікарні, ми розширюємо можливість для госпіталізації людей і, в першу чергу, для проведення реанімаційних заходів, для яких можна використати обладнання в відділеннях інтенсивної терапії”, - зазначив Віктор Ляшко.

Також він додав, що розглядають можливість використовувати обладнання з операційних.

Нагадаємо, лікар розповів, у яких ситуаціях потрібно відтерміновувати операцію під час карантину.

Також нагадаємо, Президент закликав МОЗ тимчасово заборонити планові заходи та планові операції.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Житомирщині ліквідували пожежу на сміттєзвалищі

     • 17595 переглядiв

    Понад 130 людей в Криму під наглядом через коронавірус

     • 15609 переглядiв