v-mzs-nagadali-zhurnalistam-yaki-zibralisya-na-pres-tur-mo-rf-pro-ukrayinske-zakonodavstvo

В МЗС нагадали журналістам, які зібралися на "прес-тур" мо рф, про українське законодавство

 • 168688 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. В'їзд на окуповані території України з території російської федерації є незаконним, нагадав представникам ЗМІ речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає УНН.

Цитата

«Всім ЗМІ необхідно нагадати, що в'їзд на окуповані території України з росії незаконний. Порушники відповідають відповідно до законодавства України. Їм буде заборонено в'їзд в Україну та/або вони втратять акредитацію своїх офісів в Україні», - заявив дипломат.

Контекст

Як писав УНН, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на тимчасово окупованих територіях України готується масштабна політична провокація зі спробою залучення деяких західних журналістів.

Мова йде про представників засобів масової інформації з Франції, США, ФРН, Японії, Греції, КНР, білорусі, Індії, Венесуелі, Болгарії та ОАЕ.

Так, департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони країни-окупанта терміново готує "прес-тур" іноземних журналістів на тимчасово окуповані території України. З 18 по 21 травня окупанти планують показати представникам ЗМІ зруйновані райони Маріуполя.

Українські Національні Новини

Політика