v-mzs-zayavili-scho-ukaz-putina-pro-voyenniy-stan-na-okupovanikh-teritoriyakh-nikchemniy

В МЗС заявили, що указ путіна про "воєнний стан" на окупованих територіях - нікчемний

 • 165500 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Указ російського диктатора володимира путіна про введення "воєнного стану" на тимчасово окупованих територіях України є нікчемним. Він не несе правових наслідків для України та її громадян, а також для міжнародної спільноти. Про це йдеться в заяві МЗС України, передає УНН.

Цитата

«Російська Федерація розпочала новий етап терору на тимчасово окупованих територіях України. Оголошення так званого «воєнного стану» з боку РФ має на меті придушити опір мешканців Луганщини, Донеччини, Запоріжжя та Херсонщини, які виступають проти російської окупації», - йдеться в заяві.

Деталі

В МЗС зазначили, що навіть масована російська пропаганда не здатна замаскувати провал зусиль Росії з анексії українських територій.

«Указ Путіна є нікчемним. Він не несе правових наслідків для України та її громадян, а також для міжнародної спільноти. Натомість такий крок є черговим прикладом злочинів російського керівництва проти Української держави та українців. Незважаючи на агонії режиму в Кремлі, Україна продовжуватиме звільняти окуповані території та рятувати своїх людей», - зазначається в заяві.

В МЗС закликали міжнародних партнерів рішуче засудити намір російських окупаційних адміністрацій, під виглядом так званого «воєнного стану», позбавити мешканців тимчасово окупованих територій України навіть базових прав людини, а також їхні незаконні плани легалізувати мародерство, примусові депортації та мобілізацію.

«Звертаємося також із закликом якнайшвидше надати Україні сучасні системи протиракетної та протиповітряної оборони, аби захистити цивільне населення від варварських російських ракетних атак та атак дронів-камікадзе», - йдеться в заяві.

Доповнення

19 жовтня російський диктатор володимир путін оголосив про введення "воєнного стану" на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей України.

Згодом радфед рф затвердив указ про "воєнний стан" на окупованих територіях України.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що цей "воєнний стан" – псевдолегалізація розграбування майна українців перед черговим "перегрупуванням" армії рф.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський поговорив з президентом Туреччини: що відомо

     • 271602 переглядiв