v-obsye-prokomentuvali-situatsiyu-z-tsvk-i-nedopuskom-rosiyan

В ОБСЄ прокоментували ситуацію з ЦВК і недопуском росіян

 • 20054 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. В ОБСЄ розчаровані недопуском російських громадян в складі місії ОБСЄ зі спостереження за виборами на президентські вибори в Україні в 2019 році, але вважають, що і без них в місії досить людей. Про це розповів у коментарі кореспонденту УНН прес-секретар Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Томас Раймер.

"Для центральної виборчої комісії наш офіс отримав від 32 країн-учасниць, 32 країн ОБСЄ, кандидатів на роль короткострокових спостерігачів для участі в нашій місії зі спостереження за виборами. Теперь з них Центральна виборча комісія не акредитувала 24 людини, яких ми представили в списку від Російської Федерації", - сказав Раймер.

За його словами, кандидати з інших 31 країн ОБСЄ були акредитовані в ЦВК.

На прохання прокоментувати ситуацію, що склалася співрозмовник відповів, що директор Бюро демократичних інститутів і прав людини раніше вже прокоментував її, коли українська влада заявила, що не акредитувати російських спостерігачів, а Рада підтримала таку позицію.

"Директор уже прокоментував в минулому, ... що ми в по-суті розчаровані цим рішенням, і що директор не вважає, що це відповідає зобов'язанням ОБСЄ", - зазначив Раймер.

На питання про те, чи буде в Бюро замінювати вибулих спостерігачів з Росії кандидатами ОБСЄ з інших країн, він зазначив, що від ОБСЄ в Україні на вибори і так їде досить багато спостерігачів.

"Ми представили 684 імені, 24 з них - громадяни Росії, вони не були прийняті центральною виборчою комісією. Отже, у нас їх буде 660, це все ще велика кількість спостерігачів", - додав співрозмовник.

Нагадаємо, 20 березня Центральна виборча комісія відмовила Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ в реєстрації офіційними спостерігачами на виборах президента 24 осіб, які є громадянами РФ.

Українські Національні Новини

Політика