v-op-rozpovili-yak-bude-stvoryuvatisya-kadroviy-rezerv-dlya-derzhavi

В ОП розповіли, як буде створюватися кадровий резерв для держави

 • 41453 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. У парламенті зареєстрований законопроект №3491 щодо кандидатського резерву. Останній дозволить ефективно наповнювати органи влади всіх рівнів професіоналами, які не виграли конкурс, але отримали високі бали. Про це в своєму Telegram-каналі розповів перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов, передає УНН.

"Я вже неодноразово говорив, що питання "нових облич" у владі стоїть дуже гостро і знаходити їх вельми складно. Мова не просто про нові обличчя, а про компетентних, мотивованих, ефективних. Нам необхідний кандидатський резерв, який допоможе зібрати людей, які готові разом з нами перезавантажувати владу і працювати на благо українців", - вважає Трофімов.

Так, на даний момент в парламенті зареєстрований законопроект № 3491 про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву (ініціатори - народні депутати Андрій Клочко, Олександр Корнієнко, Віталій Безгін, Олена Шкрум).

Трофімов розповів, що законопроект передбачає формування списків кандидатів, які не пройшли конкурс, але можуть взяти участь в інших конкурсах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова ВР пояснив, чому в уряді досі не призначені три міністри

"В Україні постійно проходять конкурси на заміщення посад у владі. Перемагає один, але бере участь у цих конкурсах часом не один десяток гідних людей. Багато з них набирають трохи менше балів, ніж переможці. І забути про них відразу після конкурсу - просто кадрове марнотратство. Тому інформацію про 5 кандидатів, які набрали найбільшу кількість балів, заносимо в базу кандидатського резерву", - повідомив Трофімов.

Він додав, що для цих кандидатів створюється "Особистий кабінет" на Єдиному порталі вакансій держслужби, і через нього вони автоматично запрошуються до участі в інших конкурсах.

"Бонусом для таких кандидатів є те, що вони не подають заново весь пакет документів, необхідний для участі в конкурсі. Держоргани також можуть звертатися до бази кандидатського резерву, щоб знайти собі підходящого кандидата. Термін перебування в кандидатському резерві обмежується одним роком. На мій погляд, прийняття законопроекту про кандидатський резерв дозволить ефективніше наповнювати професійними кадрами органи влади всіх рівнів", - написав Трофімов.

Раніше УНН писав, що у Зеленського шукають в регіонах молодь для "роботи на державу".

Українські Національні Новини

Політика