v-opek-vivchayut-mozhlivist-prizupiniti-uchast-rosiyi-v-ugodi-z-vidobutku-nafti-wsj

В ОПЕК вивчають можливість призупинити участь росії в угоді з видобутку нафти - WSJ

 • 131596 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Деякі члени ОПЕК вивчають ідею призупинення участі росії у угоді з видобутку нафти, оскільки західні санкції та часткове ембарго в Європі починають підривати повноваження москви зі збільшення видобутку. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на делегатів ОПЕК, пише УНН.

Деталі

Як зазначається, звільнення росії від зобов'язань з видобутку нафти може відкрити шлях для Саудівської Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратів та інших виробників, що входять до Організації країн-експортерів нафти, до значного збільшення обсягів видобутку нафти - шлях, який підтримують США та європейські країни, на тлі того, як вторгнення росії в Україну призвело до злету цін на нафту вище 100 доларів за барель.

Один із трьох найбільших виробників нафти у світі, росія минулого року домовилася з ОПЕК та дев'ятьма країнами, що не входять до ОПЕК, про щомісячне збільшення обсягів видобутку нафти. Однак, зараз очікується, що цього року її видобуток знизиться приблизно на 8%, зазначає WSJ. Журналісти не знають, чи погодиться росія на виключення із встановлених угодою цільових показників видобутку.

Поки немає офіційного заклику до країн ОПЕК щодо збільшення видобутку нафти для компенсації можливого дефіциту через ситуацію в росії, але деякі члени ОПЕК у Перській затоці почали планувати збільшення видобутку протягом найближчих кількох місяців, повідомили WSJ делегати.

Нагадаємо

Лідери ЄС на саміті 30 травня досягли політичної домовленості щодо часткового нафтового ембарго проти росії, дозволивши “тимчасові” постачання через трубопроводи.

Лідери Європейського Союзу “принципово” домовилися про новий пакет санкцій проти росії, заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона наголосила, що ЄС призупинить імпорт до 90% російської нафти до кінця року.

Українські Національні Новини

Політика