v-providnomu-universiteti-kanadi-navchayutsya-ponad-80-studentiv-z-ukrayini

В провідному університеті Канади навчаються понад 80 студентів з України

 • 262372 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. В Альбертському університеті, який росташований в канадському місті Едмонтон, навчаються понад 80 українських студентів. Про це повідомило Генеральне консульство України, передає УНН.

Цитата

«Університет одним з перших відреагував на війну в Україні і запропонував для українських студентів значну фінансову, організаційну і академічну допомогу. Генеральний консул України Олександр Данилейко провів зустріч зі студентами з України, яких більше 80 прибуло на навчання, керівництвом та викладачами», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Данилейко подякував університету за суттєву підтримку. Звертаючись до студентів, закликав вчитися наполегливо, брати усі можливі знання і досвід, який може запропонувати один з найкращих університетів Канади, щоб потім, після перемоги, використати їх для відбудови України.

Також Данилейко провів окрему зустріч з президентом університету, обговорили перспективні напрямки двостороннього наукового й освітнього співробітництва, подальшої підтримки українських студентів.

Як зазначається, університет Альберти входить до п’ятірки найкращих вишів Канади та 150 кращих вищих навчальних закладів світу.

Доповнення 

Представники України ведуть переговори про тісне співробітництво з найкращими світовими університетами.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном