v-ubta-privitali-asotsiatsiyu-boroshnomeliv-z-pochatkom-spivrobitnitstva-iz-prodovolchoyu-programoyu-oon

В UBTA привітали асоціацію борошномелів з початком співробітництва із продовольчою програмою ООН

 • 107634 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. В Українській асоціації бізнесу та торгівлі (UBTA) привітали Асоціацію Борошномелів з початком співробітництва із Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP), передає УНН.

Деталі

У рамках даного співробітництва борошно, яке виробляють українські виробники, WFP передає на хлібозаводи та макаронні фабрики для допомоги громадам Харкова, Миколаєва та Рівного, уточнили в UBTA.

Цитата

"Принциповим є факт закупівель борошна Міжнародною гуманітарною організацією саме в українських виробників, які разом з іншими підприємствами агропродовольчого сектору продемонстрували неабиякий рівень стійкості та готовності в умовах повномасштабних військових дій.

Подібний підхід, заснований на рішенні термінових гуманітарних потреб за рахунок закупівель у діючого приватного сектору чи інвестицій в його розвиток, давно просувається ООН, та відомий експертному середовищу як humanitarian-development nexus (HDN). Більшість зацікавлених сторін, включаючи донорів, НУО, держави, які постраждали від кризи та інші, визнали посилення цього підходу першочерговим завданням на Всесвітньому гуманітарному саміті, та HDN став основою прийнятого Нового способу роботи (New Way of Work) в гуманітарній сфері, якій визнає більшу співпрацю, координацію та узгодженість між суб’єктами гуманітарної діяльності та розвитку (бізнесу)", - роз’яснили в UBTA.

Там додали, що український бізнес почав готуватися до негативного сценарію розвитку подій ще на початку 2022 року.

"За даними UBTA, до кінця січня майже третина українських підприємств мала плани на випадок надзвичайних ситуацій, а ще 40% активно їх розробляли.

А з початку військових дій, українські компанії, займаючись виробництвом і доставкою за власний кошт, стали безкоштовно віддавати свою продукцію українським волонтерським та гуманітарним організаціям.

Але їхня здатність продовжувати цю роботу скоро може стати більш обмеженою через проблеми з ліквідністю, постачанням та логістикою", - пояснили в асоціації, додаючи, що саме тому UBTA всіляко підтримує впровадження проектів з гуманітарної допомоги за участю міжнародних організацій та установ, які дозволяють підтримувати не тільки найбільш вразливі групи населення, але і надавати додаткові надходження українським виробникам.

Раніше

Голова правління Української асоціації бізнесу і торгівлі UBTA Дмитро Лось розповів про торгові преференції для вітчизняних експортерів, які Україна отримала від ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Лиман під контролем рф, ведуться бої навколо міста - Арестович

     • 167900 переглядiв

    Зять Єльцина пішов з посади радника путіна - Reuters

     • 176541 переглядiв