v-ukrayini-mayzhe-18-mln-lyudey-potrebuyut-gumanitarnoyi-dopomogi-oon

В Україні майже 18 млн людей потребують гуманітарної допомоги - ООН

 • 177986 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. На засіданні Ради Безпеки ООН постійна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун заявила, що майже 18 мільйонів людей, або понад 40% населення України потребують гуманітарної допомоги, передає УНН.

Деталі

Браун наголосила, що близько 14 млн осіб були змушені залишити свої домівки, з них - 6,2 млн внутрішньо переміщені особи та майже 7,7 млн біженці.

За інформацією ЮНІСЕФ, з початку війни тією чи іншою мірою постраждали близько 5,7 млн дітей шкільного віку, у тому числі 3,6 млн через закриття навчальних закладів.

Також вона додала, що ВООЗ зафіксовано понад 630 нападів на медзаклади, що позбавляє хворих доступу до ліків та лікування.

Браун нагадала, що "ООН та гуманітарна спільнота у координації з владою розробили конкретний план на зимові місяці", у якому передбачено ремонт житлових будівель у прифронтовій зоні та забезпечення людей ковдрами, матрацами, одягом, генераторами для шкіл, опалення для лікарень.

"Робота триває. І наша мета - зробити так, щоб цивільні мали безпечне, гідне та тепле місце для проживання впродовж зимових місяців", - сказала вона.

За її словами, структури ООН охопили різною допомогою понад 13 млн осіб по всій країні. Браун наголосила, що за оцінками Міністерства охорони здоров'я України та ВООЗ, близько 10 млн осіб потребують тієї чи іншої психологічної підтримки через травми, отримані внаслідок війни. Йдеться, зокрема, про жінок та дівчат, які постраждали від сексуального насильства, дітей, які щодня чують попереджальні сирени, сім'ї, які змушені виживати у дуже складних умовах.

Нагадаємо 

Україна скликала засідання Ради безпеки ООН через постачання Іраном дронів-камікадзе російській федерації.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі працює ППО

     • 157341 переглядiв

    Байден прогнозує перемогу демократів на проміжних виборах

     • 117357 переглядiв

    Окупанти обстріляли дві громади Сумської області

     • 145681 переглядiв