v-ukrayini-prodavali-pidroblene-gruzinske-vino

В Україні продавали підроблене грузинське вино

 • 10548 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Антимонопольний комітет України вилучив вино, яке продавалося під виглядом грузинського, на підставі звернення Національного агентства вина Грузії. Інформацію про те, що українські компанії продають незаконну імітацію грузинського вина, Нацагентство отримало в 2016 році, передає УНН.

"Антимонопольний комітет України визнав дії української компанії "KAMYANKA GLOBAL WINE" порушенням закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції" і наклав на компанію штраф у розмірі 7,1 млн гривень (більше 246 тисяч доларів). Також компанії було заборонено проводити подібні заходи, пов'язані з імітацією грузинського вина", - йдеться в повідомленні Агентства.

У жовтні 2017 року Антимонопольний комітет підготував попередній висновок, в якому констатував, що "компанія вводила споживачів в оману імітацією етикетки".

За даними Національного агентства вина, це перше рішення Антимонопольного відомства на користь грузинського відомства.

"Це факт особливо важливий на тому ринку, де грузинське вино користується високою репутацією", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами експертів, ДФС України бачить тільки "вершину айсберга" тіньового ринку алкоголю країни.

Відзначимо, що найбільша кількість нелегального алкоголю в минулому році вилучено в Одеській, Донецькій, Кіровоградській, Херсонській областях та Києві.

При цьому, як повідомила ЗМІ генеральний директор компанії Eastern Beverage Trading Ольга Івушкіна, легальний бізнес з пляшки горілки заробляє в сто разів менше тіньовиків.

Українські Національні Новини

Суспільство