v-ukrayini-prognozuyut-znizhennya-rivnya-bezrobittya-do-19-do-kintsya-roku

В Україні прогнозують зниження рівня безробіття до 19% до кінця року

 • 221354 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. За підсумками поточного року, Мінекономіки прогнозує, що рівень безробіття в Україні знизиться до 19%. Про це заявила перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки Юлія Свириденко, повідомляє УНН.

Цитата

“Одне з важливих питань, на якому ми зараз сфокусовані - подолання безробіття в Україні. За підсумками поточного року ми прогнозуємо, що рівень безробіття знизиться до 19%, проте це досить високий показник”, - зазначила Юлія Свириденко.

За її словами, уряд запровадив низку програм для покращення ситуації на ринку праці. Зокрема, грантові програми для підприємців і охочих відкрити власний бізнес. Тому що, ключовою умовою для отримання грантової підтримки бізнесом є створення нових робочих місць.

Також, як зазначила Свириденко, діють навчальні програми й програми перекваліфікації, щоб люди могли здобути більш затребувану зараз спеціальність.

Доповнення

Раніше в НБУ повідомляли, що рівень безробіття за підсумками 2023 року очікується на рівні 18,3%, а до довоєнних показників не повернеться і в 2025 році.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Українські пілоти випробували винищувач Gripen

     • 500778 переглядiв

    НБУ знизив облікову ставку до 20%

     • 263331 переглядiв