v-ukrayini-sklali-vzhe-54-protokoli-za-porushennya-dnya-tishi

В Україні склали вже 54 протоколи за порушення "дня тиші"

 • 13895 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Станом на 12:00 зафіксовано 275 повідомлень щодо порушень, більшість із них – це незаконна агітація. Наразі поліцейські склали вже 54 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень. Про це повідомляє управління комунікації Національної поліції України, інформує УНН.

"Станом на 12:00 виявлено 181 порушення, пов’язане з незаконною агітацією. Серед основних видів незаконної агітації найбільше зафіксовано випадків агітації на білбордах – 96, 44 – роздача агітаційної продукції, 16 – агітація на будівлях, 12 – заклики голосувати за партію або кандидата, 5 – агітація у ЗМІ, 5 – агітація на автомобілях, 2 – агітація без ознак належності до політичної сили, 1 – агітація в громадському транспорті", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зафіксовано 39 фактів – у Рівненській області, у Харківській – 22, у Київський та Львівській – по 13, у Дніпропетровській – 12, у Донецькій та Черкаській – по 10, у місті Києві та Тернопільській області – по 8, у Волинській та Чернівецькій – по 7, в Одеській та Чернігівській – по 5, у Миколаївській та Кіровоградській – по 4, у Вінницькій, Житомирській та Херсонській – по 3, у Сумській – 2, у Донецькій, Запорізькій та Луганській – по 1.

Вказується, що поліцейські повідомили органи місцевого самоврядування про виявлені порушення, відтак на місця виїжджали комунальні служби, наразі агітаційні матеріали демонтують.

"Станом на 12:00 поліцейські склали 54 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень. З них 42 протоколи – за ст. 212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП. 8 протоколів було складено за ст. 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації), 3 – за ст. 152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів), один протокол – за ст. 212-14 (порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - резюмували у поліції.

Нагадаємо, з початку виборчої кампанії до органів Національної поліції надійшло 7877 заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Як повідомлялося раніше в УНН, чергові місцеві вибори відбудуться завтра, 25 жовтня 2020 року, на них будуть обирати депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад, відповідних сільських, селищних, міських голів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні склали вже 54 протоколи за порушення "дня тиші"

     • 13895 переглядiв

    На Хмельниччині у ДТП загинуло двоє підлітків

     • 14370 переглядiв

    Кіпрська церква визнала автокефалію ПЦУ

     • 28329 переглядiв

    Завтра вибори, вибори, вибори, вибори

     • 13346 переглядiв

    Синоптики дали прогноз погоди на наступні три доби

     • 49971 переглядiв