v-ukrayini-torik-viyavili-sumnivnikh-finoperatsiy-na-mayzhe-350-mlrd-grn

В Україні торік виявили сумнівних фіноперацій на майже 350 млрд грн

 • 9810 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Державна служба фінансового моніторингу України за 2018 рік виявила сумнівних фінансових операцій на майже 350 мільярдів гривень. Про це повідомила прес-служба відомства, передає УНН.

"Сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів та з учиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить 347,4 млрд гривень", - повідомили у відомстві за підсумками підготовки 934 матеріалів.

За 2018 рік Держфінмоніторингом направлено до правоохоронних органів 100 матеріалів стосовно фінансових операцій осіб, які можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму та публічно закликають до насильницьких дій.

"Держфінмоніторингом продовжується активна робота стосовно розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна Януковичем В.Ф., його близькими, іншими посадовцями та пов’язаними з ними особами. Зазначена робота проводиться в рамках продовження поглиблених заходів, вжитих у 2014-2017 роках, щодо блокування, арешту та конфіскації в дохід держави коштів в еквіваленті 1,5 млрд дол. США", - вказано у звіті.

Нагадаємо, що 10 січня Держфінмоніторинг затвердив зміни до переліку осіб, пов’язаних зі здійсненням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції, вилучивши з нього три організації.

Раніше УНН повідомляв, що за 9 місяців поточного року Держфінмоніторинг виявив сумнівних операцій на суму 300 мільярдів гривень.

Українські Національні Новини

Економіка