v-ukrayini-znikne-propagandistska-rosiyska-literatura-minkult

У бібліотеках України зникне пропагандистська російська література – Мінкульт

 • 219144 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Міністерство культури та інформаційної політики планує вилучити пропагандистську російську літературу з українських бібліотек. Натомість у відомстві хочуть замінити її якісними українськомовними книгами. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Мінкульту.

Цитата

"Міністерство культури та інформаційної політики України працює над вилученням пропагандистської російської літератури з українських бібліотечних фондів, щоб замістити її якісною україномовною літературою й книгами українських видавництв. Це відбудеться на основі відповідних методичних рекомендацій, які напрацювала та схвалила Рада з питань розвитку бібліотечної справи при МКІП. До складу Ради входять провідні фахівці бібліотечної справи з усіх куточків України", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Наразі міністерство визначило чіткі критерії, за якими російська література буде вилучена з українських бібліотечних фондів. Бібліотекам рекомендується створити дорадчі органи, які зокрема, надаватимуть рекомендації щодо актуалізації бібліотечних фондів в умовах збройної агресії російської федерації проти України.

Нагадаємо 

Російські війська на тимчасово окупованих територіях вилучають та знищують українську літературу та підручники історії України.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Над Сумщиною ЗСУ збили російську ракету

     • 179144 переглядiв