v-zsu-dosi-isnuyut-stereotipi-pro-zhinok-na-kerivnikh-posadakh-minoboroni

В ЗСУ досі існують стереотипи про жінок на керівних посадах - Міноборони

 • 30950 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. У Міністерстві оборони України працюють над ліквідацією гендерних стереотипів у війську щодо жінок. Про це заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова, передає УНН.

Деталі

В Міноборони провели нараду з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі. До обговорення залучили радників з гендерних питань Збройних сил України та представників Міноборони.

Під час наради обговорили проблеми та актуальні потреби жінок, які служать в Збройних силах України. Зокрема, багато уваги надали питанню розвитку системи гендерної рівності.

Учасники наради наголосили на тому, що за останній час Україна зробила великий крок вперед в плані забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків в армії.

"Водночас досі існує низка стереотипів, які заважають практичній реалізації принципу гендерної рівності у війську", - йдеться у повідомленні Міноборони. 

Зазначається, що у першу чергу це стосується збільшення кількості жінок на посадах командирів підрозділів та усунення штучних проблем, пов’язаних із їх просуванням по службі в бойових частинах.

Цитата

“Сьогодні на полі бою в Україні ми маємо найбільшу кількість жінок в новітній світовій історії. Вони проявляють себе не лише як гарні військові фінансистки чи лікарки, але й як сміливі військовослужбовиці, що віддано захищають свою Батьківщину. Наше завдання зробити все, щоб вони могли будувати кар'єру”, - заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Нагадаємо

У Міністерстві оборони України заявили, що за два роки чисельність жінок у Збройних силах України збільшилась на 40%. Зараз проходить службу майже 43 тисячі військовослужбовиць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив Нацстратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі