vartist-novorichnogo-stolu-za-rik-zrosla-na-chvert-ekspert

Вартість новорічного столу за рік зросла на чверть – експерт

 • 17698 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Вартість традиційних страв на новорічному столі зросла на 23-25% в порівнянні з 2017 роком. Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в коментарі кореспонденту УНН.

"Якщо ми беремо рік до року, то вартість традиційних страв зросте відповідно до подорожчання продуктів, з яких їх готують – це і м'ясо, це і яйця, це і картопля-буряк. Тож загальна вартість наших страв зросте приблизно на 23-25% в порівнянні до вартості страв минулого року", - зазначив економіст.

За його словами, оскільки зростання вартості продуктів відбувалось поступово, то наразі українці не відчують суттєвого підвищення цін. Безпосередньо перед Новим роком, за прогнозом О.Пендзина, продукти подорожчають приблизно на 1,5-2%. Однак напередодні свят покупці зможуть скористатися численними акційними пропозиціями в торгових мережах.

Нагадаємо, до кінця поточного року картопля в Україні подорожчає приблизно на 15-20%, оскільки наразі залишається найдешевшим овочем.

Протягом поточного року продукти харчування в Україні подорожчають у середньому на 15% у порівнянні з минулим роком.

Ціни на продукти, які входять до салату "Олів’є", за останній рік підвищились на 28%.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Вартість новорічного столу за рік зросла на чверть – експерт

     • 17698 переглядiв

    Суд в Криму арештував всіх захоплених українських моряків

     • 9256 переглядiв

    Українські військові запланували стрільби на морі у грудні

     • 8456 переглядiв

    Офіцер ЗСУ займався наркобізнесом

     • 12045 переглядiв

    У Кремлі пояснили, чому Путін не відповів Порошенку

     • 29896 переглядiв