vatikan-rozglyadaye-mozhlivist-zustrichi-mizh-papoyu-rimskim-ta-patriarkhom-kirilom-reuters

Ватикан розглядає можливість зустрічі між Папою Римським та патріархом Кирилом - Reuters

 • 137489 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Ватикан вивчає можливість продовження поїздки Папи Франциска до Лівану в червні, щоб він міг відвідати Єрусалим та зустрітися там з патріархом російської православної церкви Кирилом. Про це з посиланням на два джерела повідомив Reuters у понеділок, пише УНН.

Деталі

Якщо вона відбудеться, це буде друга їхня зустріч. Перша зустріч на Кубі в 2016 році стала першою між папою і главою російської православної церкви після Великого розколу, що розділив християнство на східну і західну гілки в 1054 році.

75-річний Кирило, як зазначається, благословив вторгнення росії в Україну, позицію, яка розколола всесвітню Православну Церкву і розв'язала внутрішній заколот, безпрецедентний, на думку богословів і вчених.

Джерела, які говорили на умовах анонімності, повідомили, що 85-річний папа, який повинен прибути до Лівану 12-13 червня, планував вилетіти в Амман, Йорданію, вранці 14 червня.

Звідти він того ж дня може відправиться на вертольоті до Єрусалиму для зустрічі з Кирилом, а звідти повернеться до Риму, повідомили джерела.

Одне джерело сказало, що поїздка майже напевно відбудеться, в той час як інше сказало, що це тільки одна з можливостей.

Повернувшись з поїздки на Мальту минулого тижня, Франциск сказав, що сподівається зустрітися з Кирилом на Близькому Сході в цьому році, але не сказав, де саме.

Нагадаємо

Як писав УНН, Україна очікує, що росія призупинить бойові дії під час можливого візиту Папи Римського до Києва.

Українські Національні Новини

Новини Світу