vbivtsi-na-distantsiytsi-bellingcat-vstanoviv-osobi-rosiyskikh-navidnikiv-raket

Вбивці на дистанційці: Bellingcat встановив особи російських навідників ракет

 • 272353 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Команда розслідувачів Bellingcat спільно з The Insider та Der Spiegel, як стверджується, встановила особи співробітників секретного підрозділу Головного обчислювального центру (ГВЦ) збройних сил росії. Саме ця організація займається наведенням високоточних ракет на Україну, передає УНН.

Деталі

Згідно з розслідуванням, більшість передбачуваних навідників – це чоловіки та жінки віком близько 30 років. Багато хто з них має досвід роботи у сфері інформаційних технологій. Деякі також працювали в російському військовому командному центрі в Дамаску в період з 2016 до 2021 року, коли Ррсія розміщувала крилаті ракети в Сирії. Частина їх удостоєна різних бойових нагород, зокрема від російського диктатора.

Як зʼясували розслідувачі, спецпідрозділ ГВЦ складається із трьох груп приблизно по десять осіб. У цьому кожна група спеціалізується одному типі високоточних ракет: ЗМ-14, Р-500 і Х-101. Усі співробітники працюють із двох місць. Одне розташоване у штаб-квартирі Міністерства оборони у Москві, інше – у штаб-квартирі Адміралтейства у Санкт-Петербурзі.

Майже всі навідники, яких вдалося встановити, заперечували свою причетність до збройних формувань росії. Один із них на умовах анонімності розповів, як групі було доручено запрограмувати складні траєкторії польоту російських високоточних крилатих ракет, а також надав групові фотографії розрахункової бригади Головного обчислювального центру перед будівлею Міністерства оборони в Москві.

Нагадаємо

У Львівській області судитимуть місцевого жителя, який корегував ракетні удари російських окупантів по області.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Берліні обговорять реалізацію «плану Маршалла» для України

     • 182888 переглядiв