vcheni-omikron-shtam-stav-bilsh-lyudyanim-cherez-fragment-respiratornogo-virusu

Вчені: "Омікрон"-штам став більш "людяним" через фрагмент респіраторного вірусу

 • 27258 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Новий Омікрон-штам коронавірусу під час чергової мутації міг взяти частину генетичного матеріалу від іншого респіраторного вірусу, який, можливо, викликає застуду. Такого висновку дійшла група фахівців компанії Nference, передає УНН з посиланням на OSF Preprints.

Дослідники уточнили, що дана генетична послідовність Омікрон-штаму не зустрічалася ні в одному з більш ранніх варіантів коронавірусу, званого SARS-CoV-2, але часто зустрічається в геномі людини і в багатьох інших вірусах, включаючи ті, які викликають застуду.

Цитата

"Включивши в себе цей конкретний фрагмент, Омікрон-штам "став виглядати більш людяним", - коментує керівник дослідження Венки Саундарараджан.

Деталі

Вчений припускає, що це дозволить новому варіанту коронавірусу уникнути атак з боку імунної системи. Це може означати, що вірусу стало простіше потрапляти з організму в організм.

Раніше вчені заявляли, що новий штам коронавірусу може не боятися препаратів від коронавірусу на основі антитіл. Тому незабаром доведеться шукати нові методи лікування, які будуть підходити під видозмінені інфекції.

У той же час, українські та ізраїльські вчені вже винайшли новітній засіб, який допомагає при лікуванні всіх штамів коронавірусу.

Медичний виріб працює дуже просто. Розчин потрапляє в дихальні шляхи через небулайзер.

За словами розробників, хіміко-фізична дія препарату спрямована на пряме знищення будь-якого патогена в місці його найбільшого скупчення на слизових оболонках людини в дихальних шляхах і не допускає реплікації вірусу, не дозволяючи хворобі перейти в більш важку стадію.

Вчені наголошують — препарат незабаром буде доступний в Україні, а в даний момент активно застосовується для збереження роботи критичної інфраструктури Ізраїлю.

Українські Національні Новини

Суспільство