vcheni-zi-shveytsariyi-viyavili-noviy-tip-gribka

Вчені зі Швейцарії виявили новий тип грибка

 • 620536 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Швейцарські вчені виявили на ялинці новий тип грибка з особливими властивостями, передає УНН з посиланням на Spiegel.

Деталі

Вчений із Швейцарії виявив на ялинці новий вид грибка з особливими властивостями. Згодом з'ясувалося, що цей тип грибів, представник нового, раніше невідомого, роду.

Експерт зі Швейцарського федерального інституту досліджень лісу, снігу та ландшафту (WSL) зробив це відкриття ще в 2018 році, практично перед дверима офісу в Бірменсдорфі: на ялинці в саду дослідницького інституту він виявив невеликі, сіро-бежеві чашки й при цьому невідомий грибок.

Проте тільки зараз з'явилася точна інформація. Дослідницька група WSL провела широкі дослідження, використовуючи світові грибні архіви та генетичні бази даних, але і до цього часу не змогла знайти схожих.

Видова назва грибів castrans вказує на їх спосіб життя: він розкладає тканини чоловічої квітки ялинки і таким чином досягає поживного пилку.

На цей час дослідники не бачать небезпеки для ялинок, на яких є цей грибок, оскільки гриб вражає лише кілька квіток на дереві. Проте вчені планують спостерігати за його розвитком.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вчені зі Швейцарії виявили новий тип грибка

     • 620536 переглядiв

    У Туреччині врятували жінку на 11 добу після землетрусу

     • 645773 переглядiв

    У актора Брюса Вілліса виявили деменцію

     • 658265 переглядiв

    Володимир Зеленський виступив на Берлінале

     • 621574 переглядiв