vdyagnuli-kaydanki-i-bili-nogami-zaradi-ziznannya-pyat-politseyskikh-pidut-pid-sud-za-katuvannya

Вдягнули кайданки і били ногами заради зізнання: п'ять поліцейських підуть під суд за катування

 • 20135 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. У Черкаській області під суд підуть 5 поліцейських за катування затриманого заради зізнання, передає УНН із посиланням на Офіс Генпрокурора.

Цитата

"... скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’яти співробітників одного з територіальних підрозділів поліції Черкаської області, у тому числі керівника, за фактами катування, насильницького зникнення людини та приховування злочину (ч. 1, 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146-1, ч. 1 ст. 396 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, у лютому 2021 року двоє дільничних та оперуповноважений затримали і доставили до відділку поліції чоловіка, якого хотіли перевірити на причетність до вчинення нерозкритих злочинів – крадіжок та шахрайства. Після того як затриманий відмовився визнати вину у скоєнні злочинів, двоє поліцейських упродовж декількох годин били його руками і ногами по голові, обличчю та тулубу, вдягнувши у кайданки. Вимагаючи таким чином зізнання, вони вибили потерпілому чотири передніх зуби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через катування водія судитимуть поліцейських з Одеської області

Інші двоє правоохоронців – ще один оперуповноважений та керівник підрозділу не оформили затримання особи належним чином і не повідомили про злочин, а намагалися його приховати, знищивши сліди протиправних дій.

Нагадаємо

За даними правоохоронних органів, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року правоохоронці у своєму службовому кабінеті з застосуванням насильства кілька разів заґвалтували жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка.

Крім цього, правоохоронці побили чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції та погрожували потерпілому зґвалтуванням, ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із табельної зброї над головою. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В США виявили рідкісне запалення серця від вакцин Pfizer і Moderna

     • 29758 переглядiв

    НАБУ вчило прокурорів, як економіку держави захищати

     • 17472 переглядiв

    Протасєвіч і Сапега уклали досудову угоду зі слідством

     • 16345 переглядiв