velika-britaniya-poobitsyala-dovgostrokovu-pidtrimku-ukrayini

Велика Британія пообіцяла довгострокову підтримку Україні

 • 467695 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Британський премʼєр-міністр Ріші Сунак заявив Володимиру Зеленському в телефонній розмові 3 січня, що український Президент може розраховувати на підтримку Великої Британії в довгостроковій перспективі. Про це йдеться в заяві речника, опублікованій після розмови двох лідерів раніше того ж дня, передає УНН.

Цитата

“Лідери обговорили жахливі атаки безпілотників на Україну в останні дні”, — ідеться в заяві речника, оприлюдненій після розмови двох лідерів. Прем’єр-міністр сказав, що Україна може розраховувати на продовження підтримки Великої Британії в довгостроковій перспективі, про що свідчить нещодавня поставка понад 1000 протиповітряних ракет”, — йдеться у заяві.

Український лідер у відповідь на своїй сторінці у Twitter теж прокоментував розмову.

“Погодилися активізувати наші зусилля для наближення перемоги вже цьогоріч. Маємо для цього конкретні рішення”, — написав Зеленський.

У грудні 2022 року Ріші Сунак закликав ігнорувати будь-які заклики Москви до переговорів, доки вона не залишить окуповані території в Україні.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський розмовляв з прем'єр-міністром Норвегії Йонасу Гару Стере. Представники двох держав обговорили фінансування обсягів газу для проходження зимового періоду України.

Раніше Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Він розповів про ризик ескалації на фронті та те, що розраховує на конкретні кроки партнерів для максимального підсилення України на найближчому “Рамштайні”.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Палата представників США поки не змогла обрати спікера

     • 666045 переглядiв

    Уряд погодив будівництво моста через річку Ірпінь

     • 1265582 переглядiв